Nieuws pagina's.

 

Taxatie huis. Kosten voor de koper.

 

Bij het kopen van een huis komt heel wat kijken. De onderhandelingen zijn vaak al spannend en als de onderhandelingen leiden tot een aankoop van een woning, dan volgt de koopakte. Dat gaat meestal nog wel goed. De makelaar stelt de koopakte op en stuurt die na ondertekening op naar de notaris van uw keuze.

De website taxatieveilingen.nl  is op 1 oktober 2016 van start gegaan.


Kopers van een huis hebben vrijwel altijd een taxatierapport nodig. Een taxatie voor een huis kan via deze site geregeld worden.  En kopers kunnen zelf de hoogte van de kosten voor een taxatierapport bepalen.

Iedereen die een huis gekocht heeft en een hypotheek nodig heeft ontkomt er niet aan om ook een taxatierapport te overleggen aan de bank. Vaak zijn de kosten daarvan al snel € 500,00 of meer. Via deze nieuwe dienst kunnen kopers flink besparen op de kosten ervan.

De hypotheekrente is al jaren aan het dalen. De vraag is of dit zo door blijft gaan. Gaat de hypotheekrente richting de 0%? Dat kan toch niet zou je denken.  Als de rente nog verder daalt zal dat gevolgen hebben voor de huizenprijzen. Die zullen nog verder stijgen.

Maar wat als de rente gaat stijgen. Wat gebeurt er dan met de huizenprijzen. Het is logisch om te veronderstellen dat de huizenprijzen dan zullen dalen. 

Wie het weet mag het zeggen. 

 

 

Het komt vaak voor dat bij het kopen van een huis, de kopers nog de nodige verbouwingswerkzaamheden gaan uitvoeren. Van eenvoudig schilderwerk tot een complete renovatie en/of verbouwing van het huis. In het taxatierapport kan daar dan rekening mee worden gehouden. Wees alert en vertel uw taxateur wat u allemaal gaat doen en hoeveel dat gaat kosten.

Er worden steeds meer huis taxaties taxatie uitgevoerd vanwege de toenemende vraag naar hypotheken. Ook de hoogte van de hypotheeksom bereikt het hoogste punt sinds het begin van deze eeuw.. Dit komt doordat het vooral doorstromers zijn die een nieuw huis kopen, waardoor er duurdere woningen gekocht worden. Ook worden veel hypotheken overgesloten, vanwege de zeer lage rente.

Taxatie kosten huis Wat zijn de bijkomende kosten als u een taxatie nodig hebt om een hypotheek te krijgen. Die vraag wordt vaak gesteld. Hieronder de opsomming van de kosten bij een NWWI taxatie (prijspeil 2019)

 

 

Soorten taxaties

Voor de taxatie voor je huis in verband met de financiering heb je meestal een gevalideerd taxatierapport nodig. Voor de bepaling van de waarde ten behoeve van de WOZ waarde behoeft dat niet. Twee soorten taxaties dus. Gevalideerd en ongevalideerd. Hieronder de uitleg daarvan.

.

Het taxatierapport voor uw huis – Het voorblad

Taxatieveilingen heeft een serie artikelen geschreven waarin stap voor stap uitgelegd wordt wat in uw taxatierapport staat vermeld. Vaak is een taxatie voor de koper van een huis iets wat er “bij hoort” en een voorwaarde is om een hypotheek te verkrijgen. In dit artikel gaat het om het voorblad. Besproken wordt de foto van het huis op het voorblad van het taxatierapport en de overige zaken die vermeld staan. 

Het taxatierapport voor uw huis – Opdracht,  Opname en Object

Taxatieveilingen heeft een serie artikelen geschreven waarin stap voor stap uitgelegd wordt wat in uw taxatierapport wordt vermeld. Vaak is een taxatie voor de koper van een huis iets wat er “bij hoort” en een voorwaarde is om een hypotheek te verkrijgen. In dit artikel worden twee onderdelen besproken die vaak op de eerste bladzijde van het taxatierapport te vinden zijn:

  • A. Opdracht/Opname
  • B. Object

Indien u een huis koopt en het is uw hoofdwoonverblijf dan helpt de fiscus mee. De kosten die u betaalt in verband met de financiering daarvan zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. En dat is niet alleen de rente!

 

De handleiding van Taxatieveilingen.nl voor al uw vragen over de site.

Veel mensen laten hun hypotheek oversluiten. Ze lossen dan de huidige hypotheek af, betalen vaak een boete maar krijgen wel een lagere rente.

Is het nu niet rendabel om over te sluiten dan kan wellicht ook alleen een taxatie uitkomst bieden.

Uw hypotheekrente verlagen

U heeft nog niet zo heel lang geleden uw woning gekocht. Sinds uw aankoop is uw woning flink in waarde gestegen en daardoor kan wellicht ook in uw geval, de hypotheekrente omlaag.