kosten taxatie woning voor hypotheek.

Taxatie kosten huis Wat zijn de bijkomende kosten als u een taxatie nodig hebt om een hypotheek te krijgen. Die vraag wordt vaak gesteld. Hieronder de opsomming van de kosten bij een NWWI taxatie (prijspeil december 2016)

De kosten zijn te verdelen in vaste en variabele kosten. 

Allereerst is daar het tarief dat de taxateur in rekening brengt. Dit is een variabel deel en dus ook niet in een vast bedrag te noemen. Gemiddeld vraagt een taxateur zo rond de 400 euro exclusief b.t.w. voor zijn dienst en daar gaat nog 21% b.t.w. overheen.Vaak zijn in die kosten begrepen de extra kosten voor een taxatie voor en na verbouwing. Ook zijn er taxateurs die dit separaat in rekening brengen. Via taxatieveilingen bepaalt u zelf hoeveel u hiervoor gaat betalen. 

Een ander variabel deel zijn de kadasterkosten. Afhankelijk van het aantal percelen dat bij het te taxeren object behoort, zijn de kosten hoger of lager. Via taxatieveiligen betaalt u geen extra kosten als er sprake is van een kadastraal perceel, hetgeen in de meeste gevallen zo is.

Indien er sprake is van een NWWI taxatierapport dan brengt de stichting NWWI voor de validatie van het taxatierapport ook kosten in rekening. Deze bedragen € 38,-- exclusief b.t.w.  Dit is een vast bedrag. 

Via taxatieveiligen hebt u een helder en overzichtelijk beeld van de kosten en bepaalt u zelf de hoogte van de kosten voor de diensten die de taxateur verricht. Een overzicht van de opbouw van een gemiddelde taxatie via taxatieveilingen (nwwi gevalideerd taxatierapport van een grondgebonden woning en geen taxatie na verbouwing):

 

1. kosten voor de taxateur:     299,--

2. Administratiekosten               4,13

3. Kadastrale kosten                 0,--

4. NWW kosten                       38,00

SubTotaal:                                          341,13

21% b.t.w.                                            71,64

Eindtotaal:                                          412,77