Huis kopen? Daar komt heel wat bij kijken. .

 

Taxatie huis. Kosten voor de koper.

 

Bij het kopen van een huis komt heel wat kijken. De onderhandelingen zijn vaak al spannend en als de onderhandelingen leiden tot een aankoop van een woning, dan volgt de koopakte. Dat gaat meestal nog wel goed. De makelaar stelt de koopakte op en stuurt die na ondertekening op naar de notaris van uw keuze.

In de koopakte wordt vaak een ontbindende voorwaarde opgenomen met betrekking tot de financiering. Als het niet lukt om voor een bepaalde datum een financiering voor het huis te krijgen dan kan de koop ongedaan gemaakt worden.

In die periode bent u bezig om allerlei gegevens te verzamelen die de bank nodig heeft. Een daarvan is meestal ook een taxatie van uw huis.

 

Zo’n taxatie wordt ook wel een NWWI taxatie genoemd. Het NWWI controleert en valideert de taxatierapporten van de taxateur. De kosten voor de taxatie van uw huis zijn voor uw eigen rekening.

 

De website: https://www.taxatieveilingen.nl geeft u de mogelijkheid om zelf te bepalen hoeveel u voor deze taxatie wil betalen. U kunt online bieden op een taxatie huis dat door een NRVT gecertificeerde taxateur zal worden opgesteld. Zo’n taxatie wordt gegarandeerd door alle banken geaccepteerd.

 

En het is nog leuk om te doen ook!